Akik idejöttek::: in English :::
Moon, Sarah   
Moon, Sarah
1938 (Nagy-Britannia)

Rajzolni tanul egy mûvészeti iskolában, majd hivatásos manöken lesz. 1966-tól foglalkozik fotográfiával, 1968-ban elsõ kötete, a Patchwork jelentõs sikert arat.

Szabadúszó fotográfusként a Vogue, Nova, Bazaar, Elle, Photo, Zoom, Graphis, Harper's Bazaar stb. számaiban jelentette meg képeit. 1971-ben a J. Arthur Rank aranyéremmel tüntetik ki Londonban.

1975-ben rendezi elsõ önálló kiállítását (Delpire, Párizs), ahol hatvan, az utolsó öt évben készített színes és fekete-fehér fotóját mutatja be.

1979: a Cannes-i Nemzetközi Reklámfesztiválon nagydíjat kap.

Párizsban él és ún. "presztizs" divatfotókat készít. Sokak szerint õ a divatfotózás "impresszionista" stílusának fõ képviselõje. Képei nem közvetlenül mutatják be a terméket, nem hagyományos manökenszépségeket vonultat fel, hanem egy poétikus álomvilágot elevenítenek meg lágyan, elmosódottan. Képei általában fekete-fehérek, vagy fakó, majdhogynem monokróm színvilágot alkalmaz.

Képei megtalálhatóak a Bibliothéque National (Párizs), a George Eastman House (Rochester), a Fashion Institute of Technology (New York) gyûjteményében.